New AR trigger issue... input appreciated...

Discussion in 'AR-15 Discussion' started by RevJammer, Jul 25, 2013.

  1. RevJammer

    RevJammer Member

    98
    0
    6
    Ok, some of you may remember that I ordered a complete lower and a complete upper from PSA.

    Both parts finally arrived and went together as smoothly as one would expect. Today I finally got some range time and experienced an issue with the trigger.

    When I fire a round and follow through on the trigger (hold it back) the trigger does not reset. If I jiggle the safety lever or even the pin that holds the trigger assembly it will reset.

    It does not do this unless you hold the trigger back after you fire it. Yes I'm sure I could call PSA and they pick it up and fix it and return it... but it seems like its probably a simple fix and I don't want the hassle of all the shipping and stuff.

    If you need more information just ask. Thank in advance!

    RJ
     
  2. JonM

    JonM Moderator

    20,110
    19
    38
    Contact psa. Something is out of spec. Hard to diagnose via text alone.
     

  3. hoovco

    hoovco New Member

    665
    0
    0
    Check to see if the trigger spring is even in there ... I've seen this happen before and low and behold, the guy forgot to install his trigger spring.
     
  4. Crazycastor

    Crazycastor New Member

    481
    0
    0
    Are your trigger pins in all the way. They didn't work loose did they?
     
  5. RevJammer

    RevJammer Member

    98
    0
    6
    No.. everything looks correct from the outside...
     
  6. purehavoc

    purehavoc New Member

    4,799
    2
    0
    Make sure the connector spring is in there and seated all the way down in the trigger .
     
  7. Triumphman

    Triumphman Active Member

    1,011
    16
    38
    Check all your springs. It almost sounds like somebody either forgot to put in a Spring or a Spring isn't properly installed.
    This is one of those, get a good Diagram of the Lower Trigger Group and take everything apart, inspect, and reinstall---unless broken. Go from there.
    Del
     
  8. RevJammer

    RevJammer Member

    98
    0
    6
    Input from another forum said that the hook on the disconnect was too sharp and was hanging up... poster said he had the same problem... just work the trigger (with the lower separated from the upper) and it should smooth out.

    So I took FCG apart and polished everything a tad, then put it back together and worked the trigger about 50 times and it is working correctly... a couple of hundred rounds downrange when I get the chance, then I'll pull it apart and look again.

    Thanks for everyone's input!

    RJ