Firearms Talk banner
361 - 378 of 455 Posts
Discussion starter · #373 ·
Heh... dążysz do 500?

heh.....naciskasz na 500?

byłoby słodko.
Była firma o nazwie Constitution Arms z Corpus Christi TX, założona przez byłego pracownika firmy Colt. W tamtym czasie Colt konkurował o kontrakt wojskowy na lekką broń maszynową 5,56 mm. Ich zgłoszeniem był M16A2 LSW (Light Support Weapon), czyli wersja M16A2 tylko z pełnym automatem z otwartym zamkiem. W każdym razie wojsko wybrało M249 firmy FN, a Reagan podpisał FOPA mniej więcej w tym samym czasie, która zawierała poprawkę Hughesa, zakazującą produkcji karabinów maszynowych dla cywilów. Constitution Arms zostało założone i wyposażone wyłącznie w celu produkcji LSW, a wraz z FOPA i brakiem kontraktu wojskowego na LSW, firma zbankrutowała, ponieważ włożyła wszystkie swoje jaja do jednego koszyka. Facet musiał pracować z piwnicy Mamy, ponieważ gdybym nie natknął się na jedną z jego broni, nigdy bym o nich nie słyszał. Myślę, że gdzieś krąży około 4 lub pięciu ich karabinów, ale prawdopodobnie nie wystarczy, aby trafić na listę Tikiego.

Firma, którą wymieniłeś, PWA. Czy to firma, która zakończyła działalność? Próbowałem znaleźć informacje na ich temat, ponieważ sklep z bronią w pobliżu miał PWA stripped lowers za jedyne 119 dolarów i chciałem jeden wziąć, ale nie mogłem znaleźć informacji na temat tej firmy ani jakości lower. Czy ktoś ma informacje na temat tej firmy lub o niej?

Discussion starter · #377 ·
Tak, * oznacza, że ​​nie prowadzą już działalności lub już jej nie prowadzą. Przepraszam.

361 - 378 of 455 Posts