Firearm & Gun Forum - FireArmsTalk.com

Firearm & Gun Forum - FireArmsTalk.com (http://www.firearmstalk.com/forums/)
-   .22 Rifle/Rimfire Discussion (http://www.firearmstalk.com/forums/f21/)
-   -   Remington 597 (http://www.firearmstalk.com/forums/f21/remington-597-a-104348/)

SixGunsRattlesnake 02-23-2014 03:23 PM

Remington 597
 
Got one the other day, with 2,500 rounds of ammo in a trade for a Savage axis that I was very tired of.

Anyway. I had one years ago and remember it had feed/eject issues. Took this one out and found the same issues exist. Anyone else?
Wondering if a heavier bolt would help. It seems that the last 1/3 of the bolt cycle is stiffer than the rest. Picked it up to have a squirrel gun and a trainer for my kids, but its kind of depressing to have to emphasize so much on malfunctions and rectifying them.

Sent from my Z750C using Firearms Talk mobile app

SixGunsRattlesnake 02-23-2014 03:27 PM

1 Attachment(s)
Here it is for those who care.

Sent from my Z750C using Firearms Talk mobile app

tomgodd 02-23-2014 07:46 PM

Just don't get it. I have had one for 5 or mote years. No real problems with it. Keep it clean is the only thing I have done. Wish I could help.

Sent from my ADR6410LRA using Firearms Talk mobile app

Mercator 02-23-2014 08:07 PM

Rattle
Not knowing your past rifle, I would have suggested polishing the guide rods, esp up front. Hope this one won't need any.

Partridge02 02-23-2014 08:11 PM

My buddy had one that malfunctioned so much the breach face was dimpled into the chamber causing even more malfunctions. take it apart, check everything, i.e. breach face, guide rod alignment, guide rod torque(you don't want them tight but I found that just backing them out a quarter turn or so helped), and general cleanliness. Reassemble and try it out.

Sent from my XT907 using Firearms Talk mobile app

SixGunsRattlesnake 02-24-2014 12:35 PM

I clean my firearms religiously. I'm gonna disassemble clean and go see what happens, again. Might be the mag? I should have bought a 10/22

Sent from my Z750C using Firearms Talk mobile app

Apyl 02-25-2014 12:26 PM

We have two. My husbands 597 has feed issues, his is maybe 7 years old. Mine , I have yet to have an issue and its 3 years old. Not sure whats causiing the feed issues and no matter what ammo he puts thru his , it still happens. As for us its deffinitly not a cleaning issue. All our guns are babied and cleaned after every shooting.

SixGunsRattlesnake 02-25-2014 06:21 PM

Well this is testing my patience. I took it down and cleaned it good. Took it out and did some shooting. Every 3rd or 4th round at best it had a failure to feed, eject, fire. I'm done. I should have bought a 10/22. I'm going to sell this POS and invest my money in a River.

Sent from my Z750C using Firearms Talk mobile app

SixGunsRattlesnake 02-25-2014 06:23 PM

Ruger. I don't intend to invest in a river. Unless.....

Sent from my Z750C using Firearms Talk mobile app

Partridge02 02-25-2014 07:07 PM

I think you can get it running. Look up some forums. They are very simple to work on.

Sent from my XT907 using Firearms Talk mobile app


All times are GMT. The time now is 11:43 AM.

Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.