do i have to register a new upper for my ar - Page 2
You are Unregistered, please register to use all of the features of FirearmsTalk.com!    
Firearm & Gun Forum - FireArmsTalk.com > Long Guns > Auto & Semi-Auto Discussion > AR-15 Discussion >

do i have to register a new upper for my ar


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2013, 09:28 AM   #11
Feedback Score: 0 reviews
 
AR10's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Glock Certified Armorer In Occupied USA
Posts: 2,268
Liked 1144 Times on 735 Posts
Likes Given: 246

Default

Quote:
Originally Posted by bluez View Post
Just make sure you dont buy an under 16 inch barrell.

Some folks make that mistake and htink the upper will already have the flashhider pinned/welded if its a 14.5 and usually its not.
Stick to 16 inch barrrell or longer unless you know what you're doing.
I have an AR with a short barrel and a soldered on long flash hider. Make a nice looking gun.
AR10 is offline  
 
Reply With Quote
Old 02-04-2013, 10:21 AM   #12
Feedback Score: 0 reviews
 
clr8ter's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: South Central NH
Posts: 4,015
Liked 1341 Times on 897 Posts
Likes Given: 860

Default

Correct me if I'm wrong, but they will not let you buy an under 16" barrel without the ATF paperwork and a tax stamp......
clr8ter is offline  
 
Reply With Quote
Old 02-04-2013, 11:17 AM   #13
Feedback Score: 0 reviews
 
hoovco's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: All over the place
Posts: 665
Liked 259 Times on 155 Posts
Likes Given: 9

Default

Quote:
Originally Posted by clr8ter
Correct me if I'm wrong, but they will not let you buy an under 16" barrel without the ATF paperwork and a tax stamp......
A barrel is just a hunk of metal until you attach it to something. You can buy a short barrel just like a long barrel.
__________________
"Inspirational Quote" - Someone Inspirational
hoovco is offline  
 
Reply With Quote
Old 02-04-2013, 04:39 PM   #14
Feedback Score: 0 reviews
 
longunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,176
Liked 190 Times on 151 Posts
Likes Given: 108

Default

You could just give it to me.....
longunner is offline  
 
Reply With Quote
Old 02-04-2013, 08:25 PM   #15
Feedback Score: 0 reviews
 
AgentTikki's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: City of Lost Angels, Kommifornia
Posts: 3,487
Liked 353 Times on 273 Posts
Likes Given: 51

Default

I'm from the City of Lost Angels, Kommiefornia.

No, you don't need to register an upper even if your lower is stampped 6.8 spc, and you get a 5.56 or 9mm etc etc upper.

I would like to warn you though, that your have to change the barrel AND bolt to convert it to 5.56, not just the barrel.

Game on.
__________________
Assumption is the mother of all ****ups.
Know what you know, Know what you don't know. -Paul Pedzolt
"Jack of all trades, master of none, though oftentimes better than master of one" -Mynshul

Last edited by AgentTikki; 02-04-2013 at 08:29 PM.
AgentTikki is offline  
 
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Firearms Forum Replies Last Post
Soldiers told to 'register' firearms Angrypoonani Politics, Religion and Controversy 11 05-07-2009 10:54 PM
How to register a firearm??? socal Politics, Religion and Controversy 15 04-15-2009 12:28 AM
They still wont let Dick Heller register his gun! sculker The Club House 13 07-19-2008 10:01 PM