Newest Toy LC9 - Page 2
Firearm & Gun Forum - FireArmsTalk.com > Handguns > Semi-Auto Handguns > Ruger Handgun Forum > Newest Toy LC9

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2012, 02:16 PM   #11
Feedback Score: 0 reviews
 
marc29th's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 667
Liked 91 Times on 67 Posts

Default

Walleyp was the sellers name on eBay. I can't get the page to come up on my phone or I'd send a link.

__________________
marc29th is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-02-2012, 06:33 PM   #12
Feedback Score: 0 reviews
 
pancakestud's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 23
Liked 4 Times on 3 Posts

Default

So I just put about 50 rounds thru the LC9 and I'm getting this every so often

image-1973324247.jpg



image-4095459000.jpg

When it should look like this..

image-416285457.jpg

Which it still fires the rounds off but still I know it's shouldn't be doing this. Should I be concerned or should I continue with the break in period ???

__________________
pancakestud is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-02-2012, 06:34 PM   #13
Feedback Score: 0 reviews
 
pancakestud's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 23
Liked 4 Times on 3 Posts

Default

And forgot to add that when the slide doesn't go all the way forward I tried just giving it a little push forward and will not budge at all

__________________
pancakestud is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-02-2012, 08:30 PM   #14
Feedback Score: 0 reviews
 
marc29th's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 667
Liked 91 Times on 67 Posts

Default

Did you give it a cleaning before taking it to the range? If so there might be a bur on the rail keeping the slide from fully coming back?

__________________
marc29th is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-02-2012, 08:36 PM   #15
Feedback Score: 0 reviews
 
magnumman's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: pa
Posts: 544
Liked 162 Times on 93 Posts
Likes Given: 6

Default

The lc9 is a decent little gun but it wasn't for me. I sold mine to my brother and bought a 442 smith. Yes I know, I went from 9mm to 38sp an lost 2 rounds but I handle the revolver much better I can conseal it better as well. My brother loves it and carries it every day. As for it not going into battery, I never had that problem. What ammo are you using?

__________________
magnumman is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-02-2012, 08:46 PM   #16
Feedback Score: 0 reviews
 
pancakestud's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 23
Liked 4 Times on 3 Posts

Default

Yes I gave a good cleaning and oiled it up I will check for a burr or something like that. As for Ammo I was using several kinds some reloads that I do and some Winchester white box . It seem to be doing it on both types of ammo

__________________
pancakestud is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-02-2012, 11:42 PM   #17
Feedback Score: 0 reviews
 
Sonic82's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Minneapolis,Minnesota
Posts: 2,901
Liked 749 Times on 477 Posts
Likes Given: 586

Default

That's gotta be frustrating. New gun and all.

__________________
“He who stands for nothing will fall for anything.”
― Alexander Hamilton

The comments made herein are those solely of this writer and in no way reflect the opinions of any other person, agency, or entity.
Sonic82 is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-03-2012, 02:10 AM   #18
Feedback Score: 0 reviews
 
2ndfan's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lower Lake, CA.
Posts: 41
Liked 7 Times on 6 Posts
Likes Given: 1

Default

Quote:
Originally Posted by pancakestud
Yes I gave a good cleaning and oiled it up I will check for a burr or something like that. As for Ammo I was using several kinds some reloads that I do and some Winchester white box . It seem to be doing it on both types of ammo
I hope your issue resolves easily. I bought an LC9 that I pick up a week from tomorrow. Looking forward to getting it!
__________________

I won't be wronged, I won't be insulted, and I won't be laid a hand on. I don't do these things to other people, and I require the same from them.....J B Books.

2ndfan is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-04-2012, 08:05 AM   #19
Feedback Score: 0 reviews
 
danolator's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 630
Liked 64 Times on 55 Posts
Likes Given: 4

Default

I picked up the LC9 a couple weeks ago shortly after selling my LCP to a LEO. I like the gun, but the rear sight almost fell off during the first range visit. A little loctite and it took the next 100 rounds just fine. It takes a while to group consistently, but is consistent in critical mass 10 yards and in. That's why I sold the pea shooter and got it. Now for all the safety overkill. The round in the chamber indicator is kind of hokey but tolerable, the thumb safety is really not necessary with that long trigger pull, it won't fire with a dropped mag, and what's up with that stupid little key lock? She's been California-ized.

__________________
Yea though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil. My rod is a GLOCK and it comforts me
danolator is offline  
 
Reply With Quote
Old 12-04-2012, 09:38 AM   #20
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 100
Liked 33 Times on 22 Posts
Likes Given: 84

Default

Quote:
Originally Posted by pancakestud View Post
So I just put about 50 rounds thru the LC9 and I'm getting this every so often

Attachment 72556



Attachment 72557

When it should look like this..

Attachment 72558

Which it still fires the rounds off but still I know it's shouldn't be doing this. Should I be concerned or should I continue with the break in period ???
Mine did this when new but went away after a break in period. Can't remember how long - but wasn't long.
__________________
To everything, there is a season...
johnr43 is offline  
 
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Firearms Forum Replies Last Post
my newest J frame... Slugo Revolver Handguns 23 05-27-2012 06:56 PM
my newest toy bigbuddy21 .22 Rifle/Rimfire Discussion 10 10-07-2009 04:15 PM